Chat met ons
Bel +32 (0)50 391336

Waarom u nú moet beginnen met online boekhouden

Door: Unit4 Venice redactie | 18 maart 2020

Boekhouden, de meeste ondernemers zien het als een noodzakelijk kwaad. Toch behoeft uw administratie de nodige aandacht. Uw cijfers maar half bijhouden gaat niet want dan bent u al snel het overzicht kwijt. Slimme tools besparen u tijd zodat u kunt focussen op datgene waar u goed in bent: ondernemen.


Financieel trainer Femke Hogema vergelijkt boekhouden met tandenpoetsen*. Bijna niemand vindt het echt leuk, maar u moet het wel dagelijks doen om niet met nadelige gevolgen te zitten. Als u geen of minder stress wilt hebben, zit er maar één ding op: start met online boekhouden.

De voordelen van online boekhouden:

  1. U bespaart tijd. Als u uw facturen een kwartaal laat liggen, geraakt u ze gegarandeerd kwijt. Als u ze moet zoeken, ordenen en verwerken, kost u dat wel tien keer meer tijd dan wanneer u ze dagelijks invoert in uw boekhoudsysteem.
  2. U behoudt het overzicht. Als u de administratie links laat liggen, is de kans groot dat u bepaalde transacties niet meer begrijpt, ook al kijkt u er een uur naar. En u weet het: time is money. Overzicht helpt u ook om uw btw-aangifte sneller te doen.
  3. Uw kosten dalen, want alles wat uw boekhoudpakket (automatisch) doet, hoeft u niet meer zelf of door uw boekhouder te laten doen.

Door online boekhouden houdt u behalve voor ondernemen ook nog tijd over voor leuke dingen en hebt u alles onder controle. En uw boekhouder? Die krijgt tijd om te doen waar hij goed in is: u advies verstrekken.

Starten met online boekhouden? Neem nu contact op!

 

*https://www.profitfirst.nl/dit-is-het-effect-als-je-je-boekhouding-voert-zoals-je-je-tanden-poetst/