Chat met ons
Bel +32 (0)50 391336

Unit4 Venice Speciale regelingenDeze optie stelt u in staat om op een vlotte manier om te gaan met enkele speciale regelingen voor btw, supplementen, accijnzen en leeggoed.

 • Speciale btw-tarieven
  Naast de toepassing van de normale btw-tarieven worden in bepaalde bedrijfstakken goederen of diensten slechts voor een gedeelte aan btw-onderworpen. Met deze optie kunt u correcte facturen opmaken in deze sectoren.
 • Supplementen
  Supplementen zijn extra aan te rekenen factuurelementen die berekend worden op basis van hoeveelheid of gewicht. U definieert zoveel supplementen als u wilt. Als u in de artikelfiche aangeeft welke supplementen worden toegepast gebeurt de verrekening automatisch. Standaard stelt Venice de supplementen voor BEBAT, Recupel en FOST+ ter beschikking met de overeenkomstige aangiftes.
 • Leeggoed
  Deze mogelijkheid kunt u gebruiken voor de waarborg die u extra aanrekent voor verpakking bij verkoop van o.a. dranken. Deze waarborg betaalt u terug, wanneer de klant de verpakking inlevert. Per artikel houdt u gemakkelijk het leeggoedbedrag bij.
 • Accijnzen
  Accijnzen zijn bijkomende belasting die de Staat voor bepaalde goederen aanrekent (brandstof, alcohol, tabak, e.d.). Met deze optie houdt u per artikel het accijnsbedrag bij.